joi, 6 martie 2014

Romania Comunista – vezi dosarul transferurilor





Cei 8 inculpati au fost condamnati. Fara discernamant. Sase ani, patru ani, trei ani. Dar cu executare.
Nu a contat ca Gica Popescu este singurul roman care a fost capitan la Barcelona si stalpul Generatiei de Aur, nu a contat ca a adus imagine de un million de ori mai mult de cat miile de politicieni platiti cu milioane de euro. A facut evaziune 1 milion. La Puscarie! Ca in Comunism.
Macar Ceausescu avea un scop. Sa niveleze populatia in jos. Ei nici macar asta nu au.

Un judecator poate dispune de viata oricui si poate decide pentru toata tara fara sa pateasca nimic. Doar este inamovibil. Nu conteaza ca este prost sau are ochelari de cal. Nu conteaza ca in toata viata lui nu o sa faca macar a mia parte din ceea ce a realizat vre unul din cei carora cu mare usurinta le-a dat ani de puscarie ca si cand le-ar fi dat medalii. Nu poate fi sanctionat instantaneu si pedeapsa anulata. Iar daca, sa presupunem ca va fi sanctionat, cei condamnati vor face déjà jumatate din pedeapsa!

Si nu doar Gica Popescu. In ultimii douazeci de ani au fost cativa care au investit. Gigi Becali, Borcea si Copos. Toti sunt la inchisoare. Nu este ciudat? Acum nu mai sunt investiori. Jumatate din cluburi sunt in faliment. Si cealalta jumatate se indreapta cu pasi mari spre inchidere. Si nu se inghesuie nimeni sa investeasca. Nici rusi, nici arabi, nimeni! Iar Statul ii baga la inchisoare pe singurii care au facut ceva pentru fotbal.

Cu cat credeti ca s-ar fi vandut jucatorii romani in strainatate, daca nu erau Fratii Becali. Maxim cateva sute de mii de euro. Pentru ca noi suntem fraieri. Cu cat se vinde numele de roman in strainatate? Cu nimic! Din contra, cand aud roman strainii stramba din nas! Si asta datorita strategiei extraordinare a Statului!

Oare procurorii au terminat de anchetat politicienii, afaceristii straini de doi bani, sentintele judecatoresti date pe spaga si cazurile de malpraxis? Au terminat de anchetat fraudele de la institutiile de stat, din politie si  in general din bani publici?

Basescu ar trebui sa ii gratieze imediat si sa faca tot ce poate sa il demita pe acel judecator idiot!