duminică, 24 martie 2013

Congresul PDL un nou episod “Draga Stolo”



Mai interesant decat congresul PDL in sine, care fie vorba intre noi nu mai intereseaza pe multi, si decat diversele scandaluri dintre taberele candidatior este reactia presedintelui Basescu.
"Adio, PDL. Definitiv si pentru totdeauna...Ma voi implica pentru ridicarea altui partid de dreapta, cu oameni cinstiti, cu oameni care nu fug cu urnele… Vreau sa stiti ca nu voi face nimic pentru a aduce alaturi de mine vreo bucatica din PDL".
Toti au catalogat-o ca un semnal politic, ca o ruptura de PDL, ca o ruptura a PDL.
Insa acest episod mi-a adus aminte de episodul “Draga Stolo”.  Acel episod a fost inceputul carierei prezidentiale a lui Basescu. In acelasi mod vrea sa isi inceapa si cariera de prim ministru. Este o strategie si acest lucru a fost destul de clar din desemnarea candidatilor pentru PDL, si anume cele trei regine ale lui Base: Blaga (“regina” aranjamentelor), Udrea (se stie) si Macovei (regina Justitiei basiste).
Dintre cei trei candidati Basescu a sustinut-o oficial pe Udrea. Daca nu era un aranjament era clar ca Udrea trebuia sa fie presedintele PDL. Nu exista opozitie pentru Basescu in PDL. Faptul ca a iesit Blaga si protestele de fatada ale taberei Udrea nu arata decat ca acum se pregateste mutarea lui Base.
Plecand de la ideia ca unui rebranding separarea intre PDL si Basescu ar ridica de pe umerii fiecaruia greselile facute de celalat. Basescu ar scapa de guvernarea hulita a PDL, iar PDL-ul s-ar disocia de imaginea suspendatului Basescu si de eticheta de partid presidential. Asa cum a spus si el de altfel.
Pentru cei care nu iau in calcul obedienta PDL-istilor pentru Base, uneori datorita dosarelor ANI si SRI, aceasta miscare ar insemna un cadou pentru USL. Pentru ca PDL este defapt PSD + PNL, iar cele doua partide ale uniunii au oportunitatea de a reatrage membrii.
Numai ca acesta ar putea fi un cadou otravit care ar putea duce la destramarea USL (déjà se vorbeste) la imposibilitatea suspendarii lui Base, iar inainte de alegerile europarlamentare de o rascoala a pdlistilot si la reunirea intr-un nou partid.
Asadar, adio, dar raman cu tine (Draga Stolo)!