joi, 26 ianuarie 2012

Intr-un discurs plin de dude Basescu jigneste Piata Universitatii – “neaveniti care se vor revendica a fi reprezentativi”


Dupa ce am asteptat aproape doua saptamain o iesire la rampa a presedintelui acesta a aparut in sfarsit cu o declaratie. Si-a pregatit momentul, a creat tensiunea asteptarii si astazi cand in sfarsit asteptam un BOOM am auzit PLICI.

Un discurs slab si plin de dude, o combinatie Basescu, Ceausescu si Catavencu cu teme reluate si promisiuni.

Din ciclul sunt arogant si nu ma tratez:

Nu am nimic de schimbat in comportament.

Nu iau in considerare demisia decat daca va fi evident ca aceasta e solutia

Daca as fi condus eu PDL, ar fi fost condus mult mai bine

Presedintele stie ce trebuie facut in continuare

Sunt de meserie comandant de nava si nu am ratat niciodata destinatia. Nu o sa o ratez nici acum cu Romania.

S-a creat impresia falsa ca presedintele nu-i mai reprezinta pe romani si societatea in relatia cu institutiile statului

As vrea ca romanii sa inteleaga ca imi este extrem de clar situatia in care se afla.

Din ciclul “Cu poporul, pentru popor”

As spune insa ca suntem acolo unde trebuie, pentru ca in primul rand datorita eforturilor populatiei Romania a iesit din recesiune

Toate partidele fara exceptie se fac ca uita de votul pe care romanii l-au dat atunci, insa nu ezita sa spuna ca asculta vocea poporului. Eu nu as crede pe niciunul din ei atat timp cat ei nu respecta acum un vot dat de romani in proportie de peste 80%

Poporul nu se serveste numai in declaratii la televizor, ci si prin fapte, iar revizuirea Constitutiei este o proba a responsabilitatii clasei politice romanesti

Dude

Trebuie sa avem curaj sa cream locuri de munca in minerit – ROSIA MONTANA??

Eu nu spun ca toti au venit saraci in politica, dar cand esti in Parlament, in Guvern si in tara se impun masuri de austeritate, parca deranjeaza comporamentul arogant si lipsit de modestie – Ca si el de altfel

M-am implicat pentru ca tara avea nevoie de aceste legi, iar cei care imi recomanda sa ma duc pe muntele Gaina sa contemplez ce se intampla si din cand in cand sa mediez se insala, nu asa se comporta un presedintel mai ales cand tara lui, poporul lui trec prin momente de criza - Infantil si “Catavenc”

In ultima perioada societatea civila de buna calitate s-a retras in cochilie. E timpul sa revina, ca altfel locul ei va fi ocupat de foarte multi neaveniti care se vor revendica a fi reprezentativi – In Piata Universitatii oare sunt cei neaveniti?

Partidele politice, o observatie, nu dau instructiuni - Foarte multi oameni politici, practic toate partidele, sustin ca pot moderniza Romania. Nu pot fi credibili spunand ca reformeaza Romania cand ele nu s-au putut reforma ele insele.- Si el cu cine va face ce si-a propus? Singur?

Intrebare: care vor fi consecintele politice ale protestelor?Prima consecinta e aceasta iesire adresata romanilor – Iti multumim domnule presedinte!

miercuri, 18 ianuarie 2012

duminică, 15 ianuarie 2012

La fel ca in ‘89


Weekend cu demonstratii in Bucuresti dar si in alte orase ale tarii.

La fel ca in ’89 revolta a izbucnit in Ardeal, de data asta in Targu Mures. La fel ca in ’89 protestele au izbucnit pentru a apara un cetatean roman de alta etnie, atunci maghiara, Laslo Tokes, acum de etnie araba, Raed Arafat. La fel ca in ’89 revolta a fost inceputa de catre un grup mic de oameni, pentru a-si apara un drept fundamental, atunci la credinta, acum la sanatate. La fel ca in ’89 in Bucuresti revolta a inceput intr-o seara de vineri. La fel ca in ’89 demonstrantii au o dorinta clara, atunci: Jos Ceausescu, acum: Jos Basescu. La fel ca in ’89 cand Ceausescu era plecat din tara, Basescu este si el plecat. La fel ca in ’89 clasa politica a fost paralizata, atunci puterea comunista, acum, atat puterea cat si opozitia, care in loc sa-si mobilizeze simpatizantii si sa ingroase randurile demonstrantilor, stau, care la televizor, care in conferinte de presa debitand ineptii. La fel ca in ’89 a fost o psihoza a instigatorilor, atunci a teroristilor, acum a suporterilor de fotbal huligani.

Si totusi au trecut 22 de ani. Acum avem mobile, camere de luat vederi, internet si facebook. Si tot nu stim cine i-a mobilizat pe huligani. Daca i-a mobilizat puterea au facut o mare greseala, deoarece au atras atentia asupra demonstratiei care altfel era o adunare plicticoasa de cateva sute de oameni.

Daca i-a mobilizat opozitia a fost o miscare de geniu, dar ma indoiesc ca ei au fost. Cred ca a fost la fel ca in ’89, cand insusi Ceausescu i-a adunat pe demonstranti in piata.

Si in continuare va fi la fel ca in ’89?

miercuri, 4 ianuarie 2012